ANTOLOGIA DE NUVELE

martie 23, 2007

MELANIA CUC

Filed under: antologia de nuvele — by ARP @ 4:54 pm

 

ISUS DIN PODUL BISERICII

 

Maestre,

uneori îmi vin la masă, îşi fac culcuş în inima mea toate personajele pe care le-am plăsmuit, jucându-mă de-a Creatorul pe hârtie. Atunci, plătesc cu spaimă animalică propria-mi pornire; întreb, ştiind că nu-mi va răspunde nimeni: unde este adevărata mântuire? Unde voi fugi din noaptea ce vine…

Alteori, nu mi-e frică nici de golul din mine, de locul necultivat în care arunc toate deşeurile sentimentale, lucruri distruse cu sau fără voia mea, dar pe care le neg în continuare, cu măgărească încăpăţânare.

Mă conving tot mai prost că totul a fost perfect programat sau că, aşa a fost să fie şi nu mai are rost să revin cu întrebările mele, la cel ce e mort şi nu va fi să învie.

Astăzi, de Bunavestire, s-a deshis o uşă mai altminteri, pentru mine, spre cosmosul pe care-l simt aproape lumesc, ba pe dinlăuntrul inimii sperioase, ba pe sub meningea ca un pergament de sfărâmicioasă, tare subţire, încât mintea mea, în ea, abia se mai ţine.

Fără semnul, pe care în subconştient îl aşteptam continuu; fără să fi priceput că nu sunt singurul om care moare prin viaţă şi traieşte murind, nu aş>>>continuarea aici>>>

 

MELANIA CUC

__________________________________________________________

Cuc, Melania (n. 1946) Poetă, prozatoare, jurnalistă, cu o impresionantă activitate diversificată; autoarea unui tip singular de „tablete“ literare, la limita suprarealismului şi a poemului în proză. Cărţi reprezentative: „Peisaj lăuntric“ şi „Dincolo de jertfă şi iubire“ – poeme, „Impozit pe dragoste“ – roman, „Galaxii paralele“ şi „Tablete contra disperării“ – eseuri, „Cinând cu Dracula“ – roman, „www.rebel.2004.ro“ şi „Şotron“, tablete, „Fructul oprit“, roman.

___________________________________________________________

 

TrackBack URI

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: