ANTOLOGIA DE NUVELE

martie 23, 2007

AUREL ANGHEL

Filed under: antologia de nuvele — by ARP @ 4:42 pm

 

ÎN ZIUA DE CALOIAN

 

Dacă aş fi scris un jurnal al tuturor viselor mele, dacă aş fi trăit realitatea acestor vise, aş fi fost în mod sigur mai fericit ,dar demult pornit din lumea aceasta reală în care exist să mă bucur si să mă chinui deopotrivă. Uneori cele două vieţi ale mele sunt atât de puternic trăite, încât sunt nevoit să-mi iau uneori martori sau repere,să întreb pe cei din jur în care plan al celor două vieţi mă aflu.

Aveam câţiva ani când s-a construit casa noastră. Am participat efectiv la treabă în ziua aceea de neuitat, când pe un schelet, ca cel al dinozaurului din Muzeul Antipa un număr de peste 50 de oameni, bărbaţi,femei, tineri şi copii, într-o singură zi au pus între zăbrelele laterale pământul amestecat cu paie tocate, balegă de cal formând pereţii care au rezistat la trei cutremure mari, care ne-au ferit de gerurile cumplite din timpul iernii, de viscole, de ploi torenţiale şi de nemiloasa bătaie a Crivăţului.

In ziua de Caloian s-a făcut clacă pentru casa lui Pârnod. Oameni cu găleţi,cu coşuri de nuiele, cu maiuri ,cu lopeţi s-au adunat pe la 8 dimineaţa în curtea noastră.

Aş ruga pe cititorii mei să>>>continuarea aici>>>

AUREL ANGHEL

 

 

TrackBack URI

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: